MLTA 2025 Convention Agenda (TENTATIVE)

(as of June 20, 2025)

September 7 – 9

Sunday September 7

10:00 am – 6:00 pm	Registration Open/Exhibitor Setup
10:30 am – 1:30 pm	Real Estate CE Class: "Brokerage Relationship & Disclosure" 3 hours of REQUIRED MD Real Estate CE
11:15 am – 12:15 pm	Title CE/CLE Session: "Financial & Fraud Protection Options" 1 hour of MD Title (Ethics) CE; 1 hour of Delaware CLE
12:15 – 2:15 pm	Lunch in Exhibit Hall
1:30 – 2:30 pm	Title CE/CLE Session: "Acknowledgements" 1 hour of MD Title CE; 1 hour of Delaware CLE
2:15 – 5:15 pm	Real Estate CE Class: Legislative Update 3 hours of REQUIRED MD Real Estate CE
2:45 – 3:45 pm	Title CE/CLE Session: "Professional Ethics & RE Fraud" 1 hour of MD Title (Ethics) CE; 1 hour of Delaware CLE
3:45 – 4:15 pm	Break in Exhibit Hall
4:15 – 5:15 pm	Title CE/CLE Session: "Framework for Ethical Decision Making" 1 hour of MD Title (Ethics) CE; 1 hour of Delaware CLE
4:15 – 6:15 pm	Title Counsel Committee Meeting
5:30 – 6:30 pm	Joint Title/RE CE Session: "Understanding 1031 Exchanges" 1 hour of MD Title CE; 1 hour of Delaware CLE; 1.5 hours of MD ELECTIVE Real Estate CE
6:30 – 8:00 pm	Welcome Reception
8:00 – 10:00 pm	Bonfire on the Beach (WEATHER PERMITTING)

Monday September 8

8:00 – 10:00 am	Registration Open/Breakfast in Exhibit Hall
9:00 – 10:00 am	Title CE/CLE Session: "Title Tips – Business Entities" 1 hour of MD Title CE; 1 hour of Delaware CLE
9:30 am – 12:30 pm	Real Estate Class #4: "Maryland Code of Ethics" 3 hours of REQUIRED MD Real Estate CE
10:00 – 10:30 am	Break in Exhibit Hall
10:30 – 11:30 am	Title CE/CLE Session: "Building the Optimal Title Agency" 1 hour of MD Title CE; 1 hour of Delaware CLE
11:45 am – 12:45 pm	Title CE/CLE Session: "Removing Common Title Exceptions" 1 hour of MD Title CE; 1 hour of Delaware CLE
12:30 – 2:00 pm	Lunch in Exhibit Hall
1:30 – 3:30 pm	Real Estate Class #5: "Maryland Fair Housing" 2 hours of REQUIRED MD Real Estate CE
2:00 – 3:00 pm	Title CE/CLE Session: "Quiet Title" 1 hour of MD Title CE; 1 hour of Delaware CLE
3:00 – 3:30 pm	Break in Exhibit Hall
3:30 – 4:30 pm	Joint RE/Title CE/CLE Session: "AI Safeguards" 1 hour of MD Title CE; 1 hour of Delaware CLE; 1.5 hours of ELECTIVE MD Real Estate CE
5:00 – 6:00 pm	Happy Hour
6:00 – 7:30 pm	MLTA Dinner
7:30 – 10:00 pm	MLTA After Party

Tuesday September 9

7:30 – 9:00 am	Breakfast
8:00 – 9:00 am	Joint RE/Title CE/CLE Session: "Cybersecurity"
	1 hour of MD Title CE; 1 hour of Delaware CLE; 1.5 hours of ELECTIVE
	MD Real Estate CE

9:15 – 10:15 am	Title CE/CLE Session: "Defending Your Business" 1 hour of MD Title CE; 1 hour of Delaware CLE
10:30 – 11: 30 am	Joint RE/Title CE/CLE Session: "Preventing Payoff Fraud" 1 hour of MD Title CE (PENDING); 1 hour of Delaware CLE (PENDING); 1.5 hours of ELECTIVE MD Real Estate CE
11:30 am	Conclusion